Renovering badrum

Handdukstork/element i badrum

För elementet som i originalutförande sitter monterat i badrummet gäller följande:

Efter genomförd renovering är det endast tillåtet att installera ett elburet element, detta för att element och handdukstorkar enligt gällande regler inte får anslutas till VVC, som är ett öppet system.

VVC (varmvattencirkulation) innebär att det varmvarmvatten som leder till tappvattenkranar i kök och badrum hela tiden cirkulerar. Cirkulationen sker mellan varmvattenberedaren till tappvattenkranarna och tillbaka till varmvattenberedaren igen via vattenledningsrör om inte vattnet används. Öppet system betyder därmed att du kan nå detta vatten direkt på ett eller annat sätt. Det är inte godkänt att koppla på en handdukstork eller element här.

Flytt av golvbrunn

Golvbrunnen skall flyttas om badrummet renoveras från originalutförande, detta då den är belägen alltför nära väggen med dagens standarder mätt. Föreningen går in och tar kostnaden för detta. Max 5 000 kr ink. moms är beloppet som är fastställt och det skall faktureras föreningen av hantverkaren. Offerter osv. godtas inte, det måste vara en faktura, där beloppet specificeras.